Dry Needling Amersfoort

Bent u op zoek naar een dry needling therapeut in Amersfoort? Casa Fysio is dé plek voor dry needling therapie, waar u op deskundige wijze wordt geholpen bij uw klachten.

  • Effectief
  • Persoonlijk
  • Deskundig
Dry Needling Amersfoort

Wat houdt dry needling in?

Myofasciale triggerpoints zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of ‘knoopjes’. Triggerpoints zijn de meest voorkomende oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam. Dry needling is een techniek waarbij een zeer dunne dichte naald in zo’n triggerpoint wordt geplaatst. Bij dry needling therapie Amersfoort zijn de therapeuten professioneel geschoold om dit veilig toe te kunnen passen. Deze therapie is niet voor iedereen geschikt en is afhankelijk van uw (mentale) gezondheid.

De behandeling is niet pijnvrij, maar omdat de naaldjes kort in de spier aanwezig zijn, is het goed te verdragen. Vaak wordt dry needling als zeer effectief ervaren en is al na een paar dagen pijnverlichting en vermindering van spanning merkbaar.

Wanneer kan dry needling helpen?

Ervaart u pijn of een gespannen gevoel bij één of meerdere van onderstaande klachten? Dan kan de dry needling therapeut van Casa Fysio u helpen!

#1 Dry needling Amersfoort

Deze personen zijn u al voor gegaan.

Vaak door combinatie van stress, kou en andere factoren heb ik last van hoofd,nek en schouderpijn. Liselotte heeft mij altijd erg goed geholpen met de behandeling. Ze luistert goed, geeft goede adviezen en niet onbelangrijk een hele aardige vrouw met passie voor haar vak. Ik kan haar iedereen aanbevelen.
Rocky Erzandika Zen
Ik ben heel fijn en goed door Floor geholpen met mijn tenniselleboog. Met dry-needling, massage en oefeningen werden mijn klachten vlot minder. Ik voelde me gehoord en serieus genomen en er was alle aandacht voor de klachten en om deze op diverse manieren te bestrijden. Ik vond het heel prettig bij Floor. Enorm bedankt.
C. Douma
Zeer goed geholpen, de behandelingen zijn effectief en fijn. Liselotte denkt goed mee in hoe je kunt omgaan met de klachten en deze snel verdwijnen/voorkomen kunnen worden. Met aandacht en passie voor het vak. Flexibel, goed te bereiken en persoonlijk.
Anne-Liet Stroband
Ik kon snel terecht, maken van een afspraak ging erg makkelijk. Voelde mij gehoord en serieus genomen met mijn klachten. Fijne benadering en contact gehad met Floor. Het toepassen van verschillende behandelingen (dry needling, massage, manipuleren) door dezelfde therapeute vond ik wel erg prettig en heeft mij goed geholpen mijn klachten te verminderen. Ik kijk met tevredenheid terug en raad Casa Fysio zeker aan!
F. Hamdan

Ons team dry needling Amersfoort

Ontmoet de therapeuten van dry needling therapie Casa Fysio.

Specialisaties Casa Fysio

Casa Fysio biedt naast algemene fysiotherapie ook een aantal gespecialiseerde therapieën aan.

Contact

Neem contact op of maak gelijk een afspraak!

Meest gestelde vragen dry needling

Neem gerust contact met ons op als uw vraag hieronder niet beantwoord wordt.

Myofasciale triggerpoints zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of ‘knoopjes’. Triggerpoints zijn de meest voorkomende oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam. Dry needling is een techniek waarbij een zeer dunne dichte naald in zo’n triggerpoint wordt geplaatst. Bij dry needling therapie Amersfoort zijn de therapeuten professioneel geschoold om dit veilig toe te kunnen passen. Deze therapie is niet voor iedereen geschikt en is afhankelijk van uw (mentale) gezondheid.

De behandeling is niet pijnvrij maar omdat de naaldjes kort in de spier aanwezig zijn, is het goed te verdragen. Vaak wordt dry needling als zeer effectief ervaren en is al na een paar dagen pijnverlichting en vermindering van spanning merkbaar

Dry needling wordt meestal gecombineerd met oefentherapie en/of manuele therapie voor een nog beter effect.

Dry needling is niet geschikt voor mensen met een angst voor naalden.

Extra voorzichtigheid met dry needling is geboden bij een bloedstollingsprobleem/ziekte, bij gebruik van bloedverdunners, een verzwakt immuunsysteem, diabetes, epilepsie, tijdens een fase van veel stress of oververmoeidheid en in het eerste trimester van de zwangerschap.

Een spier zal reageren op de scherpe stimulus van de naald met snelle samentrekkingen. Lokaal in de spier zal er een herstelproces op gang komen wat ervoor zorgt dat de doorbloeding zal verbeteren en de spiervezels weer beter kunnen functioneren. 

Dry needling geeft een effectief en snel resultaat. Er is minder (uitstralende) pijn en spanning voelbaar in de spier, waardoor deze weer beter kan functioneren.

Dry needling wordt in een myofasciaal triggerpoint geplaatst. Dat is een verharde streng of knoop in een spier. Er wordt in de meeste gevallen maar één naald tegelijkertijd geplaatst. Bij acupunctuur kunnen er meerdere naalden tegelijkertijd worden geplaatst en dan ook in andere punten en meer gericht op energiebanen. Het naaldje blijft vaak langer en oppervlakkiger in het lichaam zitten.

Een dry needling behandeling is niet pijnvrij. Maar omdat de naaldjes kort in de spier aanwezig zijn, is het goed te verdragen. Dry needling geeft een drukkend of verkrampt gevoel en vaak is de herkenbare (uitstralende) pijn voelbaar. Direct na de dry needling behandeling is er tot maximaal 2-3 dagen een beurs gevoel in de spier aanwezig.

Dry needling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en valt onder een fysiotherapie behandeling. Check bij praktische informatie of Casa Fysio een contract heeft afgesloten met uw zorgverzekeraar.

U heeft geen verwijzing nodig van een arts voor dry needling. U bent met of zonder verwijzing welkom bij Casa Fysio.