Algemene fysiotherapie
Fysiotherapie is geschikt voor een tal van klachten betreffende het houdings- en bewegingsapparaat. Het doel van fysiotherapie in het algemeen is mensen de kwaliteit van bewegen weer terug te geven. Een fysiotherapeut is hierin deskundig en de juiste persoon voor mensen die in het dagelijks worden belemmerd in het bewegen.

De fysiotherapeut heeft een officiële studie afgerond waarbij inschrijving in het BIG-register wettelijk is vastgelegd. Daarnaast werken de fysiotherapeuten bij Casa Fysio volgens de richtlijnen van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) en zijn ze geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR) waarbij continue scholing een vereiste is.  Hierdoor bent u verzekerd dat kwaliteit gewaarborgd is.

Na een screening, waarbij wordt gekeken of u bij de fysiotherapeut aan het goede adres bent, wordt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Hierbij worden verschillende testen gedaan. Aan het einde van dit onderzoek zal de fysiotherapeut de onderzoeksbevindingen met u bespreken en een behandelplan voorstellen.

Therapie – Behandeling
De behandeling kan bestaan uit oefeningen ter versterking, mobilisatie of stabilisatie van uw gewrichten en spieren. Daarnaast geeft de fysiotherapeut u uitleg en advies over hoe u het beste met uw klachten om kan gaan.
Houdingsinstructies en oefeningen om uw houding te verbeteren worden ook vaak doorgesproken.